Beoordeeld met een 9,3

Relatietherapie weekend in Italië

Stap uit de sleur, ga voor intensieve relatietherapie in het buitenland

Relatietherapie in Het Gooi: Hilversum, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Huizen, Loosdrecht, Weesp en Almere.

Relatietherapie in Italië – Stap uit je dagelijkse sleur, ga voor intensieve relatietherapie in het buitenland

Je wilt graag een fijne relatie waarin veiligheid en wederzijds respect centraal staan. Maar dit is nu niet het geval. Je partner voelt als een vreemde, misverstanden stapelen zich op, ruzies ontstaan over de kleinste dingen, maar ook over grote kwesties. Het gevoel van verbondenheid vervaagt. Relatietherapie is dan een oplossing. De meeste stellen kiezen voor de standaard oplossing van wekelijkse of tweewekelijkse relatietherapie sessies in de eigen omgeving. Maar overweeg eens om relatietherapie te koppelen aan een (mini) vakantie in het buitenland. Je stapt dan helemaal uit je dagelijkse sleur en kunt vol gaan voor je relatie. In een andere omgeving reageer je anders op elkaar. Door er even uit te zijn heb je de ruimte om het echt anders te gaan doen. Denk eens na over relatietherapie in Italië via RelatietherapieWijzer. Ik begeleid je er graag bij.

Mariëtte Huibrechtse
Register-relatietherapeut en founder RelatietherapieWijzer

Met onze register-relatietherapeut in een weekend in het buitenland, Italië, weer gelukkig in je relatie

Intensieve relatietherapie in Italië – Stedentrip naar Florence of Rome

De voordelen van relatietherapie in het buitenland zijn best groot. Door deze grote stap te zetten geef je elkaar te kennen dat jullie er veel voor over hebben om jullie relatieproblemen op te lossen. En dat blijft dus niet alleen bij woorden. Je gaat samen op avontuur. Je ontdekt elkaar als het ware opnieuw. Je creëert ruimte om het voortaan (helemaal) anders te gaan doen. Je houdt je relatie van een afstand tegen het licht. Wat doen jullie nu eigenlijk, wat gaat er goed en wat gaat er fout? RelatietherapieWijzer organiseert relatietherapie in Florence of in Rome. Florence is de stad van de renaissance, ofwel vernieuwing of herleving. De stad staat voor ons symbool voor het laten herleven van je relatie. Rome is de eeuwige stad, hetgeen voor ons de duurzaamheid van een goede relatie symboliseert. Naast het feit dat beide steden een bezoek meer dan waard zijn, konden we ook geen betere plek vinden om aan relaties te werken.

Onze relatietherapeuten maken onder andere gebruik van IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy), waarin je werkt aan acceptatie van onderlinge verschillen, het verbeteren van communicatie en het leren samenwerken bij het oplossen van problemen.

Het verbeteren van jullie onderlinge communicatie is de snelste route naar een liefdevollere relatie

In het relatietherapie weekend in Italië gaan jullie aan de slag met het verbeteren van de onderlinge communicatie, acceptateren van zaken die je niet kunt veranderen en het stimuleren van positief gedrag. De therapeutische basis van het relatietherapie weekend is de wetenschappelijk bewezen methodiek IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy). Je leert negatieve patronen te herkennen en eruit te stappen. Thema’s als emoties delen en begrijpen waardoor ze ontstaan, en het bevorderen van positief gedrag staan centraal. De dagelijkse relatietherapie sessies worden naar wens aangevuld met vrije gesprekken met de relatietherapeuten (die zelf een liefdeskoppel vormen). Kenmerkend is de grote vrijheid waarin dit relatietherapie weekend zich afspeelt. Je kunt je dag grotendeels zelf invullen. Je kunt de vrijheid nemen om de omgeving te verkennen, een leuk restaurant te bezoeken of op jezelf te zijn.

Soms is de problematiek binnen je relatie zo groot geworden, dat de vraag opkomt of het niet beter is om uit elkaar te gaan.

Het programma van het relatietherapie weekend in Italië

In principe kun je elk weekend dat het je schikt reserveren voor een lang weekend relatietherapie in Italië. Het weekend duurt van vrijdagmiddag tot maandagmiddag. Het programma ziet er globaal als volgt uit:

  • Vrijdagmiddag aankomst en kennismaken
  • Vrijdagavond samen dineren
  • Zaterdagochtend relatietherapie
  • Zondagochtend relatietherapie
  • Maandagochtend relatietherapie
  • Maandagmiddag afscheidslunch
  • Maandagmiddag vertrek

In de tijd die overblijft kunnen jullie op jezelf zijn en (bijvoorbeeld) de stad verkennen. Neem contact met ons op om data af te stemmen en praktische zaken te bespreken. kosten voor het realtietherapie weekend Italië bedragen 1695 exclusief horeca en overnachting.

Voordelen van relatietherapie

Ervaringen met RelatietherapieWijzer in het buitenland

Wij organiseerden eerder een relatietherapie midweek met meerdere stellen in Bordeaux bij het chateau van Ilja Gort. Hieronder lees je de recensie van een van onze cliënten.

Het was inderdaad echt een super week! Ik kijk zeer positief terug op de relatietraining Mariétte en Harrie van RelatietherapieWijzer in Bordeaux. Naast dat het een erg leerzame en nuttige week was, zijn we ongelofelijk verwend in Chateau Gort B&B. De combinatie van de training en het genieten van de omgeving, de goeie sfeer en de wijntjes is een schot in de roos! (Jan-Albert, 40+)

Relatietherapie in Het Gooi: Hilversum, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Huizen, Loosdrecht, Weesp en Almere.

Mariëtte Huibrechtse van RelatietherapieWijzer: veel koppels wachten veel te lang

Ons advies is altijd: wacht niet langer en onderneem actie als je relatie niet loopt zoals je wilt. En dat zeggen we niet voor onszelf. We merken dat veel stellen te lang wachten om hulp te vragen. Zorg ervoor dat je bijtijds in relatietherapie gaat, want dat maakt alles veel makkelijker. Dit wil niet zeggen dat grote en serieuze relatieproblemen niet meer te herstellen zijn. Maar je zult begrijpen dat kleine relatieproblemen makkelijker zijn te herstellen dan grote problemen. Vraag een adviesgesprek aan met Mariëtte Huibrechtse of onze relatietherapeut in Alkmaar. Je kunt delen waar je mee zit en onderzoeken of er een ‘klik’ is. Onze relatietherapeut in Alkmaar zal je uitgebreid informeren over de manier waarop we werken en over het aantal benodigde gesprekken.

Neem dan het besluit van je leven. Kies voor je relatie, kies voor relatietherapie bij onze ervaren relatietherapeut.

Hoe zou je leven eruit zien als je nu niet aan je relatie werkt?

Bijna 40 procent van de relaties eindigt in een scheiding. In de loop der jaren is dit percentage gestaag gestegen. Tegelijkertijd wijst onderzoek uit dat mensen met een partner gelukkiger en gezonder zijn dan alleenstaanden. Een mens is een sociaal wezen; een liefdesrelatie, iemand waarmee je je leven kunt delen en liefde kunt ervaren is van onschatbare waarde. Door de hulp van onze relatietherapeut in Alkmaar in te roepen kun je je relatie weer laten opbloeien. Ook al denk je nu misschien dat jullie het niet gaan redden. Natuurlijk kan het ook zijn dat je tijdens de relatietherapie besluit om niet samen verder te gaan. De relatietherapeut van RelatietherapieWijzer Alkmaar kan jullie ook in dit proces ondersteunen. Neem vrijblijvend contact op voor advies of meld je aan.

Laat je relatie herleven met een relatietherapie weekend in Italië

Wil jij je relatie weer laten opbloeien? Er weer zijn voor elkaar? Elkaar weer zien als partners die samen een mooi leven kunnen leiden, waar tevens ook ruimte is voor jezelf? Wil je geen stress meer in je relatie? Zet dan een grote stap en meld je aan voor een relatietherapie weekend in Italië. In Florence of in Rome. Beide steden zijn goed bereikbaar met het vliegtuig of de trein. Als je besluit om langer op reis te gaan (dan ben je er helemaal uit) kun je ook met de auto reizen. Als je relatietherapie in Italië overweegt, neem dan contact op met Mariëtte via onderstaand formulier. We kunnen dan onze agenda’s op elkaar afstemmen en praktische zaken bespreken.

"*" geeft vereiste velden aan

Meer over relatietherapie
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.