Beoordeeld met een 9,3

Relatietherapie in Rotterdam

Weer gelukkig in je relatie met onze register-relatietherapeut in Rotterdam

Relatietherapie in Het Gooi: Hilversum, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Huizen, Loosdrecht, Weesp en Almere.

RelatietherapieWijzer Rotterdam – Je wilt weer gelukkig zijn in je relatie

Een veilige, harmonieuze en vreugdevolle relatie waarin je jezelf kunt zijn en waarin sprake is van wederzijdse acceptatie en respect. Dat is wat we allemaal willen. Toch kan het in je relatie soms voelen alsof je samenleeft met een onbekende. Er zijn meningsverschillen over kleine of grote onderwerpen en de verbondenheid die je vroeger zo voelde is vervaagd. Open communiceren lijkt een onmogelijke opgave en de afstand tussen jullie groeit. Onze relatietherapeut in Rotterdam staat klaar om jullie te helpen inzicht te verkrijgen in deze uitdagingen en deze samen met jullie op te lossen. Het is niet nodig om in stilte met relatieproblemen te worstelen. Besef: jullie gedeelde tijd is te waardevol. Aarzel niet om contact met mij op te nemen en laat je begeleiden door een van onze geregistreerde relatietherapeuten in Rotterdam.

Mariëtte Huibrechtse
Register-relatietherapeut en founder RelatietherapieWijzer

Met onze register-relatietherapeut in Rotterdam weer gelukkig in je relatie

Je ervaart weinig aandacht, onhandige communicatie, verwijdering, ruzie en onvrede

Romantische relaties kunnen een bron van liefde, vreugde en tevredenheid zijn, maar ook van stress, frustratie en verdriet. Het kan gebeuren dat je verstrikt raakt in conflicten en miscommunicatie, dat een buitenechtelijke affaire een donkere schaduw over je relatie werpt of dat je liefde voor je partner is verminderd. Grote verschillen in het denken over financiën, intimiteit of opvoeding kunnen op de voorgrond treden, waarbij overeenkomsten lijken te verdwijnen. Je bevindt je wellicht steeds vaker in een positie waarin je tegenover elkaar staat, in plaats van zij aan zij. Hoe vind je de weg naar liefde en passie weer terug? Hoe kun je je weer gelukkig voelen in je relatie en met je partner? Onze collega relatietherapeut in Rotterdam begeleidt jullie graag om de weg terug te vinden.

Onze relatietherapeuten maken onder andere gebruik van IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy), waarin je werkt aan acceptatie van onderlinge verschillen, het verbeteren van communicatie en het leren samenwerken bij het oplossen van problemen.

Relatietherapie in Rotterdam door een goede, moderne relatietherapeut

Het kan overweldigend zijn om te worstelen met relatieproblemen. Je streeft naar een harmonieuze relatie en dat lijkt juist verder weg dan ooit. Je verlangt ernaar om erkend, begrepen en gewaardeerd te worden. Wanneer dat niet gebeurt kan dit leiden tot onzekerheid en gevoelens van onveiligheid. De relatietherapeut van RelatietherapieWijzer in Rotterdam staat voor je klaar om je bij te staan. Onze therapeuten hanteren onder andere de methodiek van IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy), gericht op het accepteren van wederzijdse verschillen, het verbeteren van de dialoog en het gezamenlijk aanpakken van obstakels. Je leert negatieve gedragspatronen te herkennen en te doorbreken. Onderwerpen als het delen van emoties, het begrijpen van hun oorsprong, aandacht voor gevoeligheden, zelfzorg en het stimuleren van constructief gedrag zijn hierbij kernpunten

Soms is de problematiek binnen je relatie zo groot geworden, dat de vraag opkomt of het niet beter is om uit elkaar te gaan.

Scheiden of blijven, bij RelatietherapieWijzer Rotterdam wordt het duidelijk

Er kunnen momenten zijn waarop de uitdagingen in je relatie zo omvangrijk worden dat je je afvraagt of scheiden niet een betere optie is. Dit kan een logische vraag zijn als er aanzienlijke schade is aangericht of als de afstand tussen jullie te groot lijkt geworden. Of misschien merk je dat jullie zo zijn veranderd dat jullie niet meer op elkaar aansluiten. Of je kunt niet meer voldoen aan elkaars verwachtingen. Heel vaak komt de vraag naar scheiden voort uit een gevoel van wanhoop. Je hebt nog steeds liefde voor je partner, maar het lijkt onmogelijk om het negatieve patroon te doorbreken of de ontstane afstand te verkleinen. Juist in dergelijke situaties kan RelatietherapieWijzer Rotterdam helpen om duidelijkheid te krijgen over de vraag ‘scheiden of blijven’. Door de juiste vragen te stellen, begeleidt onze relatietherapeut in Rotterdam jullie door dit proces. Je verwerft daarbij ook vaardigheden om effectiever te communiceren en je behoeften duidelijker te articuleren. Zelfs als je besluit om apart verder te gaan is het vermogen tot effectieve communicatie heel veel waard.

Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij de relatietherapeut van RelatietherapieWijzer.

Ervaringen met RelatietherapieWijzer Rotterdam

We zijn ontzettend goed geholpen: communicatie, intimiteit en plezier zijn weer volledig terug in onze relatie! We begrijpen elkaar weer en genieten elke dag. Van bijna ‘uit elkaar’ naar weer ‘gelukkig zijn mét elkaar’: het bestaat! Absoluut een aanrader voor stellen met relatieproblemen. Maar ik denk zelfs prettig voor koppels die hun relatie nóg beter willen krijgen. (DB, 50+)

Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij de relatietherapeut van RelatietherapieWijzer. We zijn door haar hulp beter gaan communiceren en nemen nu meer tijd om echt naar elkaar te luisteren. (Melissa R, 40+)

De relatietherapeut heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel! (Thijs Last 30+)

Relatietherapie in Het Gooi: Hilversum, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Huizen, Loosdrecht, Weesp en Almere.

Mariëtte Huibrechtse van RelatietherapieWijzer: veel koppels wachten veel te lang

Stel het niet langer uit als je relatie niet verloopt zoals je wenst. Besef dat veel koppels te lang wachten voordat ze hulp zoeken. Laat jou dit niet gebeuren en overweeg relatietherapie in Rotterdam of online. Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek met Mariëtte of onze collega relatietherapeut in Rotterdam. In dit gesprek kun je je zorgen delen en kijken of je een goede connectie voelt met onze relatietherapeuten. RelatietherapieWijzer Rotterdam licht je graag in over hoe relatietherapie in zijn werk gaat. Daarnaast kunnen we een goede inschatting maken van het aantal benodigde sessies. Vaak heb je in vier sessies al voldoende handvatten om weer volop perspectief te zien je je relatie.

Neem dan het besluit van je leven. Kies voor je relatie, kies voor relatietherapie bij onze ervaren relatietherapeut.

Hoe zou je leven eruit zien als je nu niet aan je relatie werkt?

Studies tonen aan dat bijna 40 procent van de relaties eindigt in een scheiding. Echter, onderzoek bevestigt ook keer op keer dat mensen met een partner doorgaans gelukkiger en gezonder zijn dan alleenstaanden. Het delen van het leven en het ervaren van liefde is waardevol en heeft een positieve invloed op jouw geluk en welzijn. Door de hulp in te roepen van onze relatietherapeut in Rotterdam kun je jouw relatie een nieuwe impuls geven. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je tijdens onze begeleiding besluit dat de beste weg voorwaarts is om apart verder te gaan. De relatietherapeut van RelatietherapieWijzer Rotterdam kan ook in dit proces een ondersteunende rol bieden. Aarzel niet om contact op te nemen voor vrijblijvend advies.

Weer gelukkig in je relatie met RelatietherapieWijzer Rotterdam

Verlang je ernaar om je relatie nieuw leven in te blazen? Wil je er weer zijn voor elkaar? Elkaar weer zien als partners die samen een mooi leven kunnen opbouwen, met daarbij ook ruimte voor je eigen dingen? Wil je een einde maken aan de stress in je relatie? Maak dan een keuze die je leven echt kan veranderen. Zet in op je relatie, overweeg relatietherapie bij RelatietherapieWijzer in Rotterdam bij onze ervaren relatietherapeut. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Meer over relatietherapie
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.