Beoordeeld met een 9,3

Relatietherapie in Naarden

Weer gelukkig in je relatie met onze register-relatietherapeut in Naarden

Relatietherapie in Het Gooi: Hilversum, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Huizen, Loosdrecht, Weesp en Almere.

RelatietherapieWijzer Naarden – Je wilt weer gelukkig zijn in je relatie

Het is begrijpelijk dat je hunkert naar een relatie waarin veiligheid, welzijn en geluk overheersen, een relatie waarin je je authentieke zelf kunt zijn en waarin respect en acceptatie de boventoon voeren. Echter, er kunnen momenten zijn waarop je je partner niet meer herkent. Geschillen, zowel triviaal als substantieel, vormen de norm en het gevoel van saamhorigheid lijkt te zijn verdwenen. Communiceren voelt als een berg die niet te beklimmen is en je voelt je steeds meer vervreemd van elkaar. Als ervaren relatietherapeut in Naarden bied ik graag mijn diensten aan om jullie te helpen deze problemen te ontwarren en, indien mogelijk, te overwinnen. Laat niet toe dat relatieproblemen jullie kostbare gedeelde momenten overschaduwen. Neem de eerste stap en zoek begeleiding bij mij of een van mijn gekwalificeerde collega’s bij RelatietherapieWijzer.

Mariëtte Huibrechtse
Register-relatietherapeut en founder RelatietherapieWijzer

Met onze register-relatietherapeut in Naarden weer gelukkig in je relatie

Je ervaart weinig aandacht, onhandige communicatie, verwijdering, ruzie en onvrede

In een partnerrelatie kunnen momenten van blijdschap, genegenheid en voldoening samengaan met tijden van druk, frustratie of leed. Je kunt je betrapt voelen in voortdurende conflicten en contraproductieve communicatie. Misschien heeft er een schending van vertrouwen plaatsgevonden. Het kan ook zijn dat je gevoelens voor je partner aan het verminderen zijn. Er kunnen grote discrepanties zijn rond thema’s als financiën, intimiteit of kinderopvoeding. Het lijkt soms alsof de tegenstellingen domineren en de gelijkenissen verloren zijn gegaan. Jullie lijken tegen elkaar te staan in plaats van samen. Hoe kun je de teamdynamiek herstellen en de affectie en passie in je relatie doen herleven, zodat je opnieuw geluk vindt in je relatie en partner? Mariëtte Huibrechtse, gespecialiseerd relatietherapeut in Naarden, is bereid jullie in dit traject te ondersteunen.

Onze relatietherapeuten maken onder andere gebruik van IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy), waarin je werkt aan acceptatie van onderlinge verschillen, het verbeteren van communicatie en het leren samenwerken bij het oplossen van problemen.

Relatietherapie in Naarden of online door een goede, moderne relatietherapeut

Het is niet ongebruikelijk om moeilijkheden te ondervinden in je relatie. Iedereen streeft naar een liefdevolle verbintenis, maar soms lijkt dat doel net buiten bereik. Het verlangen om erkend, begrepen en gewaardeerd te worden is fundamenteel, en wanneer dit niet wordt bevredigd, kan dit leiden tot zelftwijfel en een gevoel van onveiligheid. Gelukkig zijn er hulp en ondersteuning beschikbaar bij RelatietherapieWijzer in Naarden. Onze therapeuten, ervaren in het gebruik van Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT), kunnen je bijstaan in het proces van acceptatie van elkaar’s verschillen, verbetering van de communicatieve vaardigheden en het samen oplossen van uitdagingen. Zij helpen je ook in het herkennen van negatieve patronen en hoe hieruit te breken. Belangrijke thema’s zoals het uiten en begrijpen van emoties, aandacht voor individuele behoeften, zelfzorg en het bevorderen van positieve interacties worden grondig belicht tijdens de sessies.

Soms is de problematiek binnen je relatie zo groot geworden, dat de vraag opkomt of het niet beter is om uit elkaar te gaan.

Scheiden of blijven, bij RelatietherapieWijzer Naarden wordt het duidelijk

In sommige relaties bereiken de problemen een punt waarop je je afvraagt of het niet beter is om aparte wegen in te slaan. Dit kan een gerechtvaardigde vraag zijn wanneer er onherstelbare schade is opgelopen, of wanneer de afstand tussen jullie onoverkomelijk lijkt. Misschien zijn jullie zoveel veranderd dat de chemie is verdwenen. Of mogelijk lukt het niet meer om aan de gestelde verwachtingen te voldoen. Vaak wordt deze vraag echter in een moment van wanhoop gesteld. Je draagt zorg voor je partner, maar je lijkt niet meer in staat het destructieve patroon te doorbreken of de groeiende kloof te dichten. In dergelijke momenten kan RelatietherapieWijzer Naarden waardevolle begeleiding bieden om tot een antwoord te komen op de vraag ‘scheiden of blijven’. Onze relatietherapeut in Naarden leidt jullie door dit proces met gerichte vragen. Tijdens deze sessies zal je nieuwe communicatieve vaardigheden ontwikkelen en leren om je behoeften helderder te formuleren. Deze vaardigheden blijven nuttig, of jullie nu kiezen om samen verder te gaan of niet.

Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij de relatietherapeut van RelatietherapieWijzer.

Ervaringen met RelatietherapieWijzer Naarden

We zijn ontzettend goed geholpen: communicatie, intimiteit en plezier zijn weer volledig terug in onze relatie! We begrijpen elkaar weer en genieten elke dag. Van bijna ‘uit elkaar’ naar weer ‘gelukkig zijn mét elkaar’: het bestaat! Absoluut een aanrader voor stellen met relatieproblemen. Maar ik denk zelfs prettig voor koppels die hun relatie nóg beter willen krijgen. (DB, 50+)

Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij de relatietherapeut van RelatietherapieWijzer. We zijn door haar hulp beter gaan communiceren en nemen nu meer tijd om echt naar elkaar te luisteren. (Melissa R, 40+)

De relatietherapeut heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel! (Thijs Last 30+)

Relatietherapie in Het Gooi: Hilversum, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Huizen, Loosdrecht, Weesp en Almere.

Relatietherapeut in Naarden, Mariëtte Huibrechtse

Wanneer je vaststelt dat je partnerschap niet evolueert zoals verwacht, is het van cruciaal belang om maatregelen te nemen. Het is een algemeen verschijnsel dat koppels aarzelen om hulp in te roepen, dus probeer die trend te vermijden. Overdenk een eerste ontmoeting met Mariëtte Huibrechtse, onze relatietherapie specialist in Naarden. Dit zal je de kans bieden om je bezorgdheden te bespreken en te testen of er een goede verstandhouding is met de therapeut. Onze professional in Naarden zal uitleg geven over de gevolgde therapiebenadering en een schatting geven van het aantal vereiste afspraken.

Neem dan het besluit van je leven. Kies voor je relatie, kies voor relatietherapie bij onze ervaren relatietherapeut.

Hoe zou je leven eruit zien als je nu niet aan je relatie werkt?

Volgens diverse studies eindigt ongeveer 40% van de romantische relaties in een breuk. Anderzijds suggereren talrijke onderzoeken dat individuen in een relatie doorgaans een hoger geluks- en gezondheidsniveau hebben dan mensen zonder partner. Het delen van levenservaringen en het beleven van liefde zijn belangrijke factoren die bijdragen aan een gevoel van tevredenheid en welzijn. Door de hulp van onze relatietherapeut in Naarden in te schakelen, kunnen jullie proberen jullie relatie opnieuw te versterken en gezond te maken. Mocht het echter gedurende de therapie duidelijk worden dat het beter is om elk een eigen weg te gaan, dan kan de relatietherapeut van RelatietherapieWijzer Naarden jullie begeleiden bij dit moeilijke proces. Twijfel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend gesprek.

Weer gelukkig in je relatie met RelatietherapieWijzer Naarden

Verlang je ernaar om je relatie weer bruisend en levend te maken? Wil je je partner volledig ondersteunen en hem/haar als medestrijder zien in het bouwen van een leven vol vervulling, met voldoende vrijheid voor ieders individuele ontwikkeling? Wil je een liefdesleven zonder stress en zorgen? Overweeg dan een keuze die een draai kan geven aan je leven. Zet je in voor je relatie, overweeg relatietherapie in Het Gooi bij onze ervaren relatietherapeut. Aarzel niet om Mariëtte Huibrechtse vrijblijvend te contacteren.

"*" geeft vereiste velden aan

Meer over relatietherapie
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.