Beoordeeld met een 9,3

Relatietherapie in Het Gooi

Weer gelukkig in je relatie met onze register-relatietherapeut in Het Gooi

Relatietherapie in Het Gooi: Hilversum, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Huizen, Loosdrecht, Weesp en Almere.

RelatietherapieWijzer Het Gooi – Je wilt weer gelukkig zijn in je relatie

Als je een partnerrelatie hebt, dan wil je graag deze lekker loopt. Dat je je beide veilig en gerespecteerd voelt, dat er een goede balans is in tijd samen en tijd op jezelf, dat taakverdeling evenwichtig is en dat jullie elkaar aanvoelen en begrijpen. De realiteit is echter vaak heel anders. Je begrijpt elkaar niet meer, er zijn meningsverschillen over kleine en grote kwesties, en het gevoel van verbondenheid is verloren. Communicatie lijkt een onoverkomelijke hindernis en je voelt je steeds meer geïsoleerd van je partner. Als geregistreerd relatietherapeut in Het Gooi, bied ik je graag de hulp die je nodig hebt om deze problemen te identificeren en indien mogelijk, op te lossen. Laat relatieproblemen niet langer jullie je geluk in de weg staan. Neem contact met mij op en laat je begeleiden door mij of een van mijn gecertificeerde collega’s bij RelatietherapieWijzer.

Mariëtte Huibrechtse
Register relatietherapeut en founder RelatietherapieWijzer

Met onze register-relatietherapeut in Het Gooi weer gelukkig in je relatie

Je ervaart weinig aandacht, onhandige communicatie, verwijdering, ruzie en onvrede

Relaties met je partner kunnen zowel een bron van vreugde, affectie en voldoening zijn en tegelijkertijd een oorzaak van spanning, onenigheid of pijn. Het is mogelijk dat je verwikkeld raakt in strijd omdat je je blijft ergeren aan het gedrag van je partner. Misschien is er een situatie geweest met ontrouw. Het kan zijn dat de gevoelens voor je partner zijn veranderd. Wellicht bestaan er significante verschillen op gebieden zoals financiën, intimiteit of opvoedkundige standpunten. Soms lijkt het alsof de verschillen overheersen en de overeenkomsten zijn verdwenen. Jullie staan tegenover elkaar, in plaats van dat jullie als een team samenwerken. In relatietherapie help ik jullie verhelderen hoe en waarom negatieve patronen zijn ontstaan. Door dit inzicht inzicht wordt het makkelijker om te werken aan het doorbreken daarvan. Daarnaast gaan jullie aan de slag om tijd voor elkaar te maken om de verbinding te herstellen. Op deze manier wordt jullie relatie beter en sterker.

Onze relatietherapeuten maken onder andere gebruik van IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy), waarin je werkt aan acceptatie van onderlinge verschillen, het verbeteren van communicatie en het leren samenwerken bij het oplossen van problemen.

Relatietherapie in Het Gooi en online door een goede, moderne relatietherapeut

We begrijpen de strijd die gepaard kan gaan met problemen in je relatie. Je streeft naar een bevredigende relatie en momenteel lukt dat niet. Je wilt gezien, begrepen en gewaardeerd worden. Het gebrek daaraan kan je zelfvertrouwen ondermijnen en gevoelens van onveiligheid veroorzaken. De relatietherapeut van RelatietherapieWijzer in Het Gooi staat klaar om je bij te staan. Onze therapeuten passen verschillende methoden toe – waaronder IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy) – die gericht zijn op het accepteren van onderlinge verschillen, het verbeteren van communicatie en samenwerken bij het oplossen van problemen. Je krijgt de vaardigheden aangereikt om negatieve patronen te identificeren en te doorbreken. Belangrijke thema’s als het uiten en begrijpen van emoties, aandacht voor gevoeligheden, zelfzorg en het stimuleren van positief gedrag vormen de kern van deze aanpak.

Soms is de problematiek binnen je relatie zo groot geworden, dat de vraag opkomt of het niet beter is om uit elkaar te gaan.

Scheiden of blijven, bij RelatietherapieWijzer Het Gooi wordt het duidelijk

Er zijn momenten waarop de problemen in je relatie zo overweldigend worden dat je je afvraagt of scheiden niet de betere optie is. Dit kan een legitieme overweging zijn als er te veel schade is aangericht of als er een onoverbrugbare kloof is ontstaan. Misschien hebben jullie beiden zoveel veranderingen doorgemaakt dat jullie niet meer op elkaar aansluiten. Of je voelt dat je niet meer aan de verwachtingen van je partner kunt voldoen. Vaker stelt men deze vraag echter uit wanhoop. Je houdt van je partner, maar het lijkt onmogelijk om het destructieve patroon te doorbreken of de kloof te overbruggen. In deze situaties kan relatietherapieWijzer Het Gooi juist van waarde zijn om helderheid te bieden over de vraag ‘scheiden of blijven’. De relatietherapeut van RelatietherapieWijzer Het Gooi kan jullie door dit proces loodsen door de juiste vragen te stellen. Je zult vaardigheden opdoen om beter te communiceren en je behoeften beter uit te drukken. Zelfs als jullie besluiten om apart verder te gaan, is effectieve communicatie een belangrijk pluspunt.

Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij de relatietherapeut van RelatietherapieWijzer.

Ervaringen met RelatietherapieWijzer Het Gooi

We zijn ontzettend goed geholpen: communicatie, intimiteit en plezier zijn weer volledig terug in onze relatie! We begrijpen elkaar weer en genieten elke dag. Van bijna ‘uit elkaar’ naar weer ‘gelukkig zijn mét elkaar’: het bestaat! Absoluut een aanrader voor stellen met relatieproblemen. Maar ik denk zelfs prettig voor koppels die hun relatie nóg beter willen krijgen. (DB, 50+)

Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij Mariëtte Huibrechtse van RelatietherapieWijzer. We zijn door haar hulp beter gaan communiceren en nemen nu meer tijd om echt naar elkaar te luisteren. (Melissa R, 40+)

Mariëtte heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel! (Thijs Last 30+)

Mariëtte heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel! (Thijs Last 30+)

 1. 1
  Stuur een Whatsapp bericht, bel of vul het formulier in

  Kies onderaan de website hoe je contact met ons wilt opnemen.

 2. 2
  Mariëtte neemt binnen 2 werkdagen contact met je op

  Je krijgt van haar deskundig relatieadvies, als je hulp wilt plant ze direct een afspraak voor je in.

 3. 3
  Als je relatietherapie overweegt volgt een vrijblijvend kennismakingsgesprek

  Je onderzoekt of relatietherapie jullie kan helpen en op welke wijze en hoeveel sessies er nodig zijn.

 4. 4
  Je start met relatietherapie

  Je plant samen met de relatietherapeut de sessies in.

Relatietherapie in Het Gooi: Hilversum, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Huizen, Loosdrecht, Weesp en Almere.

Relatietherapeut in Het Gooi, Mariëtte Huibrechtse

Als je merkt dat je relatie niet gaat zoals je had gehoopt, is het tijd om in actie te komen. Veel koppels wachten te lang met het zoeken naar hulp, dus zorg ervoor dat je niet in dezelfde valkuil trapt. Overweeg een adviesgesprek met Mariëtte Huibrechtse, onze relatietherapeut in Het Gooi. Dit geeft je de gelegenheid om je zorgen te delen en te voelen of je de juiste ‘klik’ voelt met de therapeut. Onze relatietherapeut in Het Gooi zal je uitleg geven over de behandelingsmethode en een schatting geven van het aantal benodigde sessies.

Neem dan het besluit van je leven. Kies voor je relatie, kies voor relatietherapie bij onze ervaren relatietherapeut.

Hoe zou je leven eruit zien als je nu niet aan je relatie werkt?

Studies tonen aan dat bijna 40% van de relaties eindigt in een breuk. Tegelijkertijd bevestigen meerdere onderzoeken dat mensen in een relatie gelukkiger en gezonder zijn dan degenen die alleen zijn. Het delen van je leven en het ervaren van liefde zijn waardevolle aspecten die bijdragen aan geluk en welzijn. Door de steun van onze relatietherapeut in Het Gooi in te roepen, kun je helpen je relatie weer in het goede spoor te krijgen. Het kan ook voorkomen dat je tijdens de relatietherapie tot het besluit komt dat het beter is om apart verder te gaan. De relatietherapeut van RelatietherapieWijzer Het Gooi kan jullie ook tijdens dit proces bijstaan. Aarzel niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend advies.

Weer gelukkig in je relatie met RelatietherapieWijzer Het Gooi

Zou je graag weer leven in je relatie willen blazen? Wil je er weer zijn voor je partner en je partner als bondgenoot zien in het creëren van een vervullend leven, met genoeg ruimte voor individuele groei? Wil je je relatie vrij van spanning en stress? Neem dan een levensveranderende beslissing. Kies voor je relatie, kies voor relatietherapie in Het Gooi bij onze deskundige relatietherapeut. Aarzel niet om contact op te nemen met Mariëtte Huibrechtse.

"*" geeft vereiste velden aan

Meer over relatietherapie
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.