Beoordeeld met een 9,3

Relatietherapie in Bilthoven

Weer gelukkig in je relatie met onze register-relatietherapeut in Bilthoven

Relatietherapie in Het Gooi: Hilversum, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Huizen, Loosdrecht, Weesp en Almere.

RelatietherapieWijzer Bilthoven – Je wilt weer gelukkig zijn in je relatie

Ineens merk je dat het niet lekker loopt in de relatie met je partner. Jullie zijn in patronen terecht gekomen die onaangenaam voelen en het leven onplezierig maken. Er zijn irritaties ontstaan over het gedrag van de ander, je begrijpt elkaar niet meer en de verschillen lijken vaker op de voorgrond te staan dan de overeenkomsten. Erover praten mondt uit in ruzies. Dit geeft veel spanning, waardoor je òf meer ruzie maakt, òf het erbij laat zitten en je je terugtrekt. Je voelt je eenzaam en bent teleurgesteld. Dit had je niet voor ogen toen de relatie begon. Als erkend relatietherapeut in Bilthoven, ben ik er om jou en je partner te helpen de communicatie weer op gang te brengen, zodat de verbinding hersteld kan worden. Het is niet nodig om te blijven worstelen met relatieproblemen, gun jezelf een plezierig liefdesleven! Schroom niet om contact op te nemen en laat je begeleiden door mij of een van mijn collega’s bij RelatietherapieWijzer.

Mariëtte Huibrechtse
Register-relatietherapeut en founder RelatietherapieWijzer

Met onze register-relatietherapeut in Bilthoven weer gelukkig in je relatie

Je ervaart weinig aandacht, onhandige communicatie, verwijdering, ruzie en onvrede

De ideale relatie of de perfecte partner bestaan niet. We hebben allemaal wel een kwetsbaarheid, valkuil of onhandig gedrag. Daarnaast doen we in ons opgroeien allerlei ervaringen op die ons vormen en dus ook ons relatie-gedrag beïnvloeden. En bij jou werkt dat anders dan bij je partner, omdat deze nu eenmaal een andere achtergrond heeft. Juist deze verschillen geven aanleiding tot irritatie en strijd. Vanuit onze biologie zoeken we een partner die op ons lijkt en als je tot over je oren verliefd bent, ervaar je dat ook zo. Als deze opgewonden staat verdwijnt, komen de verschillen naar voren. En omdat we in de meeste gevallen niet voldoende communicatie-skills hebben geleerd, zijn we niet in staat om daar constructief over te praten. Naast onhandige communicatie zijn er meer aanleidingen voor relatieproblemen. Denk aan overspel, levensgebeurtenissen, grote veranderingen, opvoeding, stress op werk, levensfase, ziekte. Daarnaast is ons leven druk en hebben we weinig exclusieve tijd voor onze partner. We nemen de relatie voor lief. Relatietherapie helpt om uit patronen te komen, te accepteren wat/wie je niet kunt veranderen, communicatievaardigheden aan te leren en positief partnergedrag te stimuleren. Maak de relatie weer belangrijk, neem contact op met Mariëtte Huibrechtse, relatietherapeut van RelatietherapieWijzer Bilthoven.

Onze relatietherapeuten maken onder andere gebruik van IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy), waarin je werkt aan acceptatie van onderlinge verschillen, het verbeteren van communicatie en het leren samenwerken bij het oplossen van problemen.

Relatietherapie in Bilthoven door een goede, moderne relatietherapeut

Relatietherapie werkt. Onder de deskundige leiding van de relatietherapeut van RelatietherapieWijzer Bilthoven onderzoek je wat jullie in de weg staat om een gelukkig relatie te hebben. Zo mogelijk ruimen jullie deze obstakels op en worden jullie vaardiger in popsief partnergedrag. Onze therapeuten passen onder meer IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy) toe, waarmee je leert om verschillen te accepteren, communicatie te verbeteren en samen te werken om problemen aan te pakken. Het herkennen en doorbreken van negatieve patronen is een belangrijk onderdeel van dit proces. Aspecten zoals het delen en begrijpen van eigen emoties en die van je partner, aandacht voor gevoeligheden, zelfzorg en het stimuleren van positieve gedragingen krijgen de focus. Ook is er aandacht voor je persoonlijke geschiedenis, hechting en het relatiebeeld wat je van thuis hebt meegekregen.

Soms is de problematiek binnen je relatie zo groot geworden, dat de vraag opkomt of het niet beter is om uit elkaar te gaan.

Scheiden of blijven, bij RelatietherapieWijzer Bilthoven wordt het duidelijk

In iedere relatie komt de vraag wel eens op of uit elkaar gaan niet beter is. Dit kan een terechte overweging zijn als er te veel pijnlijke momenten zijn geweest of de afstand tussen jullie te groot is geworden. Of je merkt dat basale behoeften lange tijd onvervuld blijven.Vaker is er sprake van onmacht, echt niet meer weten hoe je de relatie kunt verbeteren of herstellen. Jullie houden nog steeds van elkaar, maar de ongezonde patronen zijn zo hardnekkig dat ze niet te doorbreken zijn. En de verwijdering niet te overbruggen. Als je dit ervaart kan een gesprek met een relatietherapeut van RelatietherapieWijzer Bilthoven helpen om inzicht te krijgen in de keuze ‘scheiden of blijven’. Onze relatietherapeut in Bilthoven begeleidt jullie door dit proces, stelt de juiste vragen om helderheid te creëren en helpt je beter te communiceren. Zelfs als de beslissing uiteindelijk is om ieder je eigen weg te gaan, zal goede communicatie een enorm voordeel zijn.

Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij de relatietherapeut van RelatietherapieWijzer.

Ervaringen met RelatietherapieWijzer Bilthoven

We zijn ontzettend goed geholpen: communicatie, intimiteit en plezier zijn weer volledig terug in onze relatie! We begrijpen elkaar weer en genieten elke dag. Van bijna ‘uit elkaar’ naar weer ‘gelukkig zijn mét elkaar’: het bestaat! Absoluut een aanrader voor stellen met relatieproblemen. Maar ik denk zelfs prettig voor koppels die hun relatie nóg beter willen krijgen. (DB, 50+)

Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij de relatietherapeut van RelatietherapieWijzer. We zijn door haar hulp beter gaan communiceren en nemen nu meer tijd om echt naar elkaar te luisteren. (Melissa R, 40+)

De relatietherapeut heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel! (Thijs Last 30+)

Relatietherapie in Het Gooi: Hilversum, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Huizen, Loosdrecht, Weesp en Almere.

Relatietherapeut in Bilthoven, Mariëtte Huibrechtse

Wanneer je ontevreden bent over de relatie, kom dan op tijd in actie. Veel stellen wachten te lang met relatietherapie, waardoor de schade te groot wordt. Denk na over het inplannen van een kennismaking met Mariëtte Huibrechtse, de relatietherapeut van RelatietherapieWijzer Bilthoven. Deze kennismaking stelt je in staat om openlijk over je zorgen te praten en om te bepalen of er een goede chemie is met de therapeut. Onze relatietherapeut te Bilthoven zal dan de aanpak uitleggen en een indicatie geven van het waarschijnlijke aantal benodigde sessies.

Neem dan het besluit van je leven. Kies voor je relatie, kies voor relatietherapie bij onze ervaren relatietherapeut.

Hoe zou je leven eruit zien als je nu niet aan je relatie werkt?

Onderzoeken wijzen uit dat bijna twee op de vijf relaties uiteindelijk leiden tot een scheiding. Daarentegen benadrukken talloze studies dat mensen die een levensgezel hebben, over het algemeen gelukkiger en gezonder zijn dan degenen die alleen leven. Het ervaren van liefde en het delen van je leven met een ander zijn van grote waarde en hebben een positieve impact op je gevoel van geluk en welzijn. Door de ondersteuning van onze relatietherapeut in Bilthoven te zoeken, kun je je relatie opnieuw in de juiste richting sturen. Het kan zijn dat tijdens de therapiesessies je tot de conclusie komt dat je liever op jezelf verdergaat. In dat geval kan de relatietherapeut van RelatietherapieWijzer Bilthoven ook in dat traject begeleiding bieden. Voel je vrij om contact met ons op te nemen voor advies zonder verdere verplichtingen.

Weer gelukkig in je relatie met RelatietherapieWijzer Bilthoven

Verlang je naar een relatie waarin je de veiligheid voelt om jezelf te zijn en je je verbonden voelt met je partner? Investeer in je relatie, kies voor relatietherapie bij RelatietherapieWijzer Bilthoven. Neem vrijblijvend contact op met onze relatietherapeut, Mariëtte Huibrechtse.

"*" geeft vereiste velden aan

Meer over relatietherapie
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.