Beoordeeld met een 9,3

Relatietherapie in Almere Stad

Weer gelukkig in je relatie met onze register-relatietherapeut in Almere

Relatietherapie in Het Gooi: Hilversum, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Huizen, Loosdrecht, Weesp en Almere.

RelatietherapieWijzer Almere – Je wilt weer gelukkig zijn in je relatie

In iedere partnerrelatie komen periodes voor waarin het niet lekker loopt. Er is meer irritatie en ruzie, je voelt je eenzaam en kunt de weg naar elkaar niet goed vinden. Meestal kom je daar samen wel weer uit, maar niet altijd. Wanneer ruzies, ergernissen en een gebrek aan intimiteit normaal worden, spreken we van een patroon. Zo’n patroon versterkt zichzelf en je lijkt alleen nog maar de negatieve eigenschappen of het onhandige gedrag van je partner te zien. Deze patronen zijn vaak moeilijk te doorbreken. Het kan dan zinvol zijn om een relatietherapie in te schakelen. Als gecertificeerd relatietherapeut in Almere wil ik jullie graag ondersteunen bij het onderzoeken en doorbreken van deze patronen. Neem gerust contact met mij op en laat je bijstaan door mijzelf of een van mijn mede-geregistreerde therapeuten bij RelatietherapieWijzer.

Mariëtte Huibrechtse
Register-relatietherapeut en founder RelatietherapieWijzer

Met onze register-relatietherapeut in Almere weer gelukkig in je relatie

Je ervaart weinig aandacht, onhandige communicatie, verwijdering, ruzie en onvrede

Samenleven met een partner kan geweldig zijn. Helemaal in het begin van de relatie wanneer je nog verliefd bent en je de ander ervaart als je ‘soulmate’. Je herkent jezelf in de ander, er zijn veel overeenkomsten en de vonken spatten er vanaf. Als de verliefdheid wegebt, wat volkomen normaal is na één tot twee jaar, merk je dat je partner toch anders is dan jij. Je partner denkt anders over verdeling van huishoudelijke taken, financien, besteding van vrije tijd of opvoeding. Of je merkt eigenschappen of gedrag op dat je niet begrijpt en waar je je aan stoort. Je praat erover, maar jullie lijken elkaar niet te begrijpen en het ontaardt steeds vaker in ruzie. Of jullie praten juist niet. Spanning loopt op en je raakt van elkaar verwijderd. Wellicht zijn er gebeurtenissen geweest geweest in jullie relatie die enorme impact hebben gehad. Denk aan vreemdgaan, verslaving, stress op verschillende gebieden. Als je dan niet de juiste communicatie-vaardigheden hebt, worden de problemen alleen maar groter. Tot het punt waarop je beseft dat het zo niet langer kan. Mariëtte Huibrechtse, relatietherapeut te Almere kan jullie helpen in dit proces en samen met jullie onderzoeken op welke manier jullie weer met elkaar in contact kunnen komen.

Onze relatietherapeuten maken onder andere gebruik van IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy), waarin je werkt aan acceptatie van onderlinge verschillen, het verbeteren van communicatie en het leren samenwerken bij het oplossen van problemen.

Relatietherapie in Almere of online door een goede, moderne relatietherapeut

Een mens is een sociaal dier en heeft anderen nodig om te overleven. Het verlangen om het leven te delen met een leuke partner kennen de meesten van ons wel. Waarom is het dan toch een uitdaging om in harmonie samen te leven? Waarin plaats is voor ‘ik’ en ‘jij’ en ‘wij’? Het is een menselijke behoefte om je geliefd, begrepen en gewaardeerd te voelen. Dit betekent echter dat we individueel ook in contact moeten zijn met wat we zelf willen en nodig hebben. En om daarover duidelijk en vriendelijk te communiceren met onze partner. En dat is te leren! Onze therapeuten maken gebruik van diverse methodieken, zoals IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy), die je helpen bij het accepteren van elkaars verschillen, verbeteren van communicatie en samenwerken om problemen op te lossen. Belangrijke thema’s in relatietherapie zijn het delen en begrijpen van emoties, aandacht hebben voor eigen gevoeligheden, en die van je partner, zelfzorg en het stimuleren van positief partnergedrag.

Soms is de problematiek binnen je relatie zo groot geworden, dat de vraag opkomt of het niet beter is om uit elkaar te gaan.

Scheiden of blijven, bij RelatietherapieWijzer Almere wordt het duidelijk

Er kunnen fasen in je relatie zijn waarin de conflicten te vaak voorkomen en teveel stress geven, dat de gedachte aan uit elkaar gaan steeds vaker voorbij komt. Je weet niet meer waar je goed aan doet en zoekt een uitweg uit de problematiek. Je houdt nog steeds van je partner, maar het lijkt onmogelijk om het destructieve patroon te breken, de juiste woorden te vinden en nader tot elkaar te komen. Het kan ook voorkomen dat je bent veranderd of je partner is veranderend en dat het vervullen van behoeften niet meer mogelijk is. De relatietherapeut van RelatietherapieWijzer Almere kan jullie hierbij begeleiden en jullie helpen om een weloverwogen antwoord te geven op de vraag ‘scheiden of blijven’.

Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij de relatietherapeut van RelatietherapieWijzer.

Ervaringen met RelatietherapieWijzer Almere

We zijn ontzettend goed geholpen: communicatie, intimiteit en plezier zijn weer volledig terug in onze relatie! We begrijpen elkaar weer en genieten elke dag. Van bijna ‘uit elkaar’ naar weer ‘gelukkig zijn mét elkaar’: het bestaat! Absoluut een aanrader voor stellen met relatieproblemen. Maar ik denk zelfs prettig voor koppels die hun relatie nóg beter willen krijgen. (DB, 50+)

Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij de relatietherapeut van RelatietherapieWijzer. We zijn door haar hulp beter gaan communiceren en nemen nu meer tijd om echt naar elkaar te luisteren. (Melissa R, 40+)

De relatietherapeut heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel! (Thijs Last 30+)

Relatietherapie in Het Gooi: Hilversum, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Huizen, Loosdrecht, Weesp en Almere.

Relatietherapeut in Almere, Mariëtte Huibrechtse

Als je vragen hebt over je relatie of je ervaart serieuze problemen in de relatie en je bent van mening dat de relatie aandacht nodig heeft in de vorm van therapie, overdenk dan een kennismakingsgesprek met Mariëtte Huibrechtse, onze relatietherapeut in Almere. Dit geeft je de mogelijkheid om je problemen te uiten in een prettige en veilige omgeving en te ervaren of je je op je gemak voelt bij deze therapeut. Zij luistert naar jullie, legt uit hoe ze te werk gaat en geeft een indicatie van het te verwachten aantal sessies.

Neem dan het besluit van je leven. Kies voor je relatie, kies voor relatietherapie bij onze ervaren relatietherapeut.

Hoe zou je leven eruit zien als je nu niet aan je relatie werkt?

Het blijkt uit onderzoek dat ongeveer 40% van de relaties eindigt in een scheiding. Daartegenover staat dat meerdere studies hebben aangetoond dat mensen die in een relatie zitten over het algemeen gelukkiger en gezonder zijn dan alleenstaanden. Het leven delen, samen herinneringen maken, elkaar kunnen steunen en een plezierig seksleven dragen bij aan een gevoel van geluk en welzijn. Met de hulp van onze relatietherapeut in Almere, kun je werken aan het herstellen en verbeteren van je relatie. Het kan echter ook zo zijn dat jullie tijdens het therapie-traject besluiten om de relatie te beëindigen. Ook in die situatie kan onze therapeut bij RelatietherapieWijzer Almere ook bijstand bieden tijdens dat proces.

Weer gelukkig in je relatie met RelatietherapieWijzer Almere

Wil je een gelukkig liefdes-leven? Wil je aan het werk om je relatie te veranderen en te verbeteren? Leren hoe je uit de strijd kunt blijven en je partnerrelatie gelukkig en waardevol te maken? Kom dan in relatietherapie en zie het als een uitnodiging om je te ontwikkelen, als mens en als partner. Zet je in voor je relatie en kies voor relatietherapie in Almere bij onze ervaren relatietherapeut. Voel je vrij om Mariëtte Huibrechtse zonder enige verplichting te benaderen.

"*" geeft vereiste velden aan

Meer over relatietherapie
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.